Школата по изобразително изкуство съществува от 2001 година под ръководството на Невяна Кирилова. Посещава се от деца от предучилищна възраст (5-6 годишни) до ученици в гимназиален етап на обучение, разделени на групи.  

Заниманията се провеждат 2 пъти седмично с продължителност 1 час.

Работи се по теми, предложени от преподавателя, като целта е да се развива въображението и самостоятелното мислене на децата, усета за форма и цвят. В Школата по изобразително изкуство се работи, както с цел обучение по изкуство, така и за алтернативно арт-осмисляне на свободното време.

Творбите се изпълняват с различни материали: акварел, пастел, темпера в класически и смесени цветни техники. По-големите деца правят и графични опити с мек графитен молив, маслен пастел, акварел и др.

 От създаването й  до днес в школата са се обучавали около 300 деца. Спазвайки добрите традиции, школата      е място за      професионална ориентация и трамплин за израстване на децата. Някои от участниците са студенти по архитектура във ВСУ „Любен Каравелов” град София , интериорен дизайн в НБУ град София , моден дизайн в ЮЗУ „Неофит  Рилски „ град Благоевград. Други са ученици в НГПИ „ Св. Лука” в град София – специалност дърворезба и моден дизайн , в ПГ „Велизар Пеев „ – специалност компютърна графика. От 2001 година до днес са организирали много изложби – благотворителни , коледни , великденски , изложби за 14 февруари , участвали са в общински и национални ученически конкурси.